IMG_0921.jpg

EMCT TERAPEUT
 
UTBILDNING

verktygen
som 
hjälper

Har du erfarenhet av att arbeta med människor

och längtar efter att stödja deras psykiska hälsa

mera effektivt?

 

Du kanske arbetar med barn om lärare. präst, KBT terapeut eller kanske med massageterapi och som naprapat med mera.

Då kan denna utbildning passa dig! 

Priestess
Saftig

Emotional Memory Clearing 

EMCT är en unik känslohanteringsmetod och står för Emotional Memory Clearing. EMCT terapeututbildningen är en holistisk utbildning i den bemärkelsen att terapeuten får tillgång till flera perspektiv inom psykiskt och fysiskt lidande och helande. I utbildningen ingår en introduktion till utvecklingspsykologi, anknytningsteorierna, KBT, MI mm 
EMC är en effektiv  och unik metod som berör kunskapen om känslohanterings-färdigheter på djupet och omfattar då en nivå som liknar regressionsterapi med urladdningsprocesser.  
Ytterligare nivåer kräver mycket av terapeuten och lärs ut vid lämplighet. Eleven ska ha gjort egenterapi och ska visa sig vara lämplig genom intervju vid ansökan. EMCT Utbildningen går i flera steg med teoretiska och praktiska delar samt egen praktik.
MSY lärarutbildnignen ger behörighet till EMCT terapeut utbildningen vid lämplighet. 
EMCT kan enklast uttryckas som en vaken hypnos där personen är helt vaken och med i hela processen. Ansök här

UPPLÄGG


NY TERAPIMETOD
Alla MSY lärare som gått steg 2 och som uppdaterar sig är berättigade att gå

 

EMC- Terapeut-utbildning som omfattar EMCT men även introduktion till utvecklingen inom inlärninfspsykologi, neuropsykologi, utvecklingspsykologi, KBT, Kognitiv teori, anknytningsteori, KBT, m.m. Man kan välja en fördjupning kring trauma behandling. 

STEG 1 - EMCT  - öppna inre dörrar -  2 dagar (för alla som vill lära känna sig själva, EMC metoden ). Obligatorisk för att gå vidare till  terapeut.
STEG 2 - EMCT - Samtals & Utvecklingsterapeut 2 år
STEG 3 - EMCT - Trauma & regressionsterapeut 1,5 år
 

OM VERKTYGET & KURSLEDAREN
EMCTM är en unik känslohanteringsmetod utvecklad av Minanda Fritz. Minanda är expert på känslohantering och tankereglering. Hon har klinisk erfarenhet sedan 1995 och arbetar dagligen med EMCT, KBT, Funktionsmedicinsk analys, kvantmedicin och näringsmedicin. Minanda har  undervisat  och väglett  i tanke- och känslohantering samt traumabearbetning under mer än 20 år och använder även detta under retreat på Levagården. Hon förmedlar kunskapen om vad tankar känslor och tankar verkligen är och genom detta kan du inspireras och  förändra det du verkligen vill förändra och skapa. 
 

sjö
stenstrand

UNDVIKANDEN

Undvikanden är nutidens värsta resursslöseri. Vår hjärna är inprogrammerad att hjälpa oss att undvika det som är jobbigt eller obehagligt. Det gör att vi både lider och slösar bort vårt liv i onödan. Att gå utanför komfortzonen är mycket svårt för de flesta men leder ofta tillUnder en EMCT-session, under utbildning och retreat vägleds du intuitivt av Minanda i hur du hanterar tankar & känslor när de kommer upp genom denna unika EMCT metod. Minanda Fritz vägleder även under retreat med MSY yoga, intuitiv vägledning, ceremonier och guidade meditationer.

 

Från ord, ljud till lyssnandeInom EMCT går man bortom det logiska sinnet för att låsa upp och frigöra mentala, emotionella och psykiska blockeringar. Det handlar om att hitta "triggers" och de djupt bakomliggande grundorsakerna  till varför man mår som man mår. Det är själva laddningen som ofta är problemet och som gör att vi undviker. Men ju mer man undviker desto starkare blir det. EMC stödjer dig att  släppa taget om allt i det förgågna och nuet som som håller dig tillbaka. Att kunna leva i tilllåtelse och  ha mjölighet att se livets alla möjligheter ger en känsla av klarhet, lätthet och inre frihet

KURSPLAN STEG 1 - 2021

STEG 1 - EMCT  - öppna inre dörrar -  2 dagar

 

(för alla som vill lära känna sig själva med EMC metoden ).

 

Obligatorisk för att gå vidare till  terapeut.

Datum för steg 1

Hösten 2021

8-10 OKT - ONLINE

29-31 OKT - ONLINE

EMCT utbildningen startar 19 NOV 2021

Våren 2022

28-30 JAN - ONLINE

7-9 OKT - ONLINE

28-30 OKT - ONLINE

EMCT utbildningen startar 18 NOV 2022

flod
Njuter utomhus

Diplomerad EMCTERAPEUT

KURSPLAN STEG 2, 2021-2022 

År 1

2021
Modul 1: 19-21 Nov - Livshälsa/Östermalm/ONLINE

Modul 2: 16-19 Dec - ONLINE

2022
Modul 3: 14-16 Jan  - ONLINE

Modul 4: 11-13 Feb - ONLINE
Modul 5: 11-13 Mars - ONLINE
Modul 6: 28-30 April ONLINE

2022

Modul 7: 3-10 Juni - kursvecka - Levagården Älvdalen 
Modul 8: 19-21 Aug - ONLINE
Modul 9: 16-18 Sept - ONLINE
Modul 10:14-16 Okt -  ONLINE
Modul 11: 25-27 Nov -  ONLINE 

År 2

Praktik med handledning varannan vecka


Tider
Fredag 17.00-20.00 
Lördag 10-17
Söndag 10-17
Observera att datum kan komma att ändras men inte, utan lång framförhållning och konsensus i gruppen. En livsinvestering som Inkluderar 11 moduler, varav 1 är 7 dagars kursvecka med boende, Vegetarisk mat och undervisning på Levagården.