top of page
IMG_0921.jpg

VAD ÄR MEDVETET FÖRÄLDRASKAP?


DENNA KURS BASERAS PÅ FORSKNING

OCH ERFARENHET INOM FÖRÄLDRASKAP 

verktygen
som 
hjälper

BEHÖVS KÖRKORT FÖR ATT SKAFFA BARN?

 

 

Vi planerar otroligt mycket när vi ska köpa hus, båt och bil. Men aldrig när vi skaffar barn. Det händer bara,  ofta med stor glädje men ofta utan kunskap om det viktigaste vi kan skapa i livet. 

 

Ett barnS liv skapas under de 2 första åren. De som blir "rätt" då enligt omfattande forskning om anknytning och neuropsykologi påverkar barnet för livet. Ofta ber man inta om hjälp vid konflikter pga skuld och skam, utan separerar ofta innan barnet blivit 2 år enligt statistiken.

 

Det finns omfattande forskning kring barns fysiska utveckling men i dag även om den kognitiva och emotionella utvecklingen. Något som man som förälder bör ha kunskap om innan man skaffar barn.

 

Inte sällan skriker vi på barn i pre-operationella konkret operationells stadium alltså barn mellan 6 -11år för att det ska plocka upp saker och gå och lägga sig osv. utan aning om att de inte kan tänka abstrakt.

 

Barnen är vår framtid - precis som vi var... 

Denna kurs går igenom teoriramarna och hjälper dig att aplricera detta i ditt liv som förälder så att ditt barn får en gynnsam utveckling.

Kursen sker online var annan onsdag under terminen KL 14-17  vid 10 tillfällen. Den varvas med föreläsning och samtal om den aktuella situation. 

Gör läxor

Emotional Memory Clearing 

EMCT är en unik känslohanteringsmetod och står för Emotional Memory Clearing. EMCT terapeututbildningen är en holistisk utbildning i den bemärkelsen att terapeuten får tillgång till flera perspektiv inom psykiskt och fysiskt lidande och helande. I utbildningen ingår en introduktion till utvecklingspsykologi, anknytningsteorierna, KBT, MI mm 
EMC är en effektiv  och unik metod som berör kunskapen om känslohanterings-färdigheter på djupet och omfattar då en nivå som liknar regressionsterapi med urladdningsprocesser.  
Ytterligare nivåer kräver mycket av terapeuten och lärs ut vid lämplighet. Eleven ska ha gjort egenterapi och ska visa sig vara lämplig genom intervju vid ansökan. EMCT Utbildningen går i flera steg med teoretiska och praktiska delar samt egen praktik.
MSY lärarutbildnignen ger behörighet till EMCT terapeut utbildningen vid lämplighet. 
EMCT kan enklast uttryckas som en vaken hypnos där personen är helt vaken och med i hela processen. Ansök här

UNDVIKANDEN

Undvikanden är nutidens värsta resursslöseri. Vår hjärna är inprogrammerad att hjälpa oss att undvika det som är jobbigt eller obehagligt. Det gör att vi både lider och slösar bort vårt liv i onödan. Att gå utanför komfortzonen är mycket svårt för de flesta men leder ofta tillUnder en EMCT-session, under utbildning och retreat vägleds du intuitivt av Minanda i hur du hanterar tankar & känslor när de kommer upp genom denna unika EMCT metod. Minanda Fritz vägleder även under retreat med MSY yoga, intuitiv vägledning, ceremonier och guidade meditationer.

 

Från ord, ljud till lyssnandeInom EMCT går man bortom det logiska sinnet för att låsa upp och frigöra mentala, emotionella och psykiska blockeringar. Det handlar om att hitta "triggers" och de djupt bakomliggande grundorsakerna  till varför man mår som man mår. Det är själva laddningen som ofta är problemet och som gör att vi undviker. Men ju mer man undviker desto starkare blir det. EMC stödjer dig att  släppa taget om allt i det förgågna och nuet som som håller dig tillbaka. Att kunna leva i tilllåtelse och  ha mjölighet att se livets alla möjligheter ger en känsla av klarhet, lätthet och inre frihet

stenstrand
bottom of page